Så här hanterar vi Corona

Med anledning av Coronaviruset har vi på vi tagit försiktighetsåtgärder för att skydda dig som kund och vår personal. Alla som jobbar på KungSängen tvättar händerna ofta och noga varje dag och vi har rutiner för städning och desinfektion i både butiker och våra lastbilar. Vi följer kontinuerligt upp våra smittskyddsåtgärder för att säkerställa att riktlinjerna efterföljs.

Vi har öppet

Vi håller de flesta av våra butiker öppna som vanligt. Våra lokaler är stora och rymliga och det är oftast inte så många kunder på besök samtidigt så risken är liten att det blir trängsel så att du behöver stå nära någon. Handla gärna ensam om du kan. Allra rymligast och minst risk för smitta är det förstås här på vår hemsida.

Hygien i våra butiker

Vi jobbar hårt med att hålla våra butiker sanerade. Vi tvättar händerna med tvål och varmt vatten minst var trettionde minut och vi torkar kortterminaler, alla handtag och andra ytor minst varje timme och efter varje kundbesök. Tyvärr måste vi också hålla ett avstånd till dig som kund för att minska smittorisken och det gör vi med hela tre meter som en extra säkerhetsåtgärd. Det erbjuds både handsprit och andningsskydd i alla våra butiker. De butiker som har kundtoalett har även instruktioner för hur varje besökare ska tvätta händerna.

Ditt möte med oss

Vi skakar heller inte hand med våra kunder i dagsläget. Inga provningssängar har örngott, utan du som kund får ett helt nytt kuddskydd som sedan slängs efter användning. Om en kund visar symptom på sjukdom så måste vi be personen att istället besöka vår hemsida eller att komma tillbaka efter tillfrisknande. I våra butiker har vi satt en gräns på max 1 person på 15 kvm. Hur många som får vistas i butiken samtidigt anges vid entrén. Om maxantalet uppnåtts låser vi dörren och öppnar upp igen när det finns 15 kvadratmeter för varje person. Maxantalet som anges inkluderar även vår personal. Vi har utsedda personer i varje butik som kontrollerar antalet vid varje tillfälle. Personalen i butiken säkerställer att tryggt avstånd hålls mellan personer. Personalen i våra butiker har surfplattor, vilket innebär att vi inte behöver stå i kassan med våra kunder och på så vis kan vi undvika köbildning.

Boka sängprovning

Vi rekommenderar tjänsten boka Sängprovning, där kunden kan få butiken för sig själv. Läs mer här


Leverans av säng och sängtillbehör

Din leverans

För att skydda dig som kund använder vi desinfektionsmedel efter varje stopp. När vi kommer med din leverans vill vi att du håller minst 3 meters avstånd till oss som en extra försiktighetsåtgärd. Alla våra bilar städas ur med desinfektionsmedel varje dag.

Under en period kan vi tyvärr drabbas av något senare leverans både av sängar och sängprodukter, på grund av att vi inte vill att personal som känner symtom ska arbeta.

Vi önskar att du som kund meddelar oss i god tid innan leveransdatumet om du visat symptom för smitta. Om vår leveranspersonal uppmärksammar symtom hos dig som kund förbehåller vi rätten att neka inbärning och då övergår leveransen till en tomtgränsleverans, alternativt ombokning av din leverans utan extra avgifter


Har du frågor?

Vi på KungSängen vill gärna ta del av era eventuella frågor om ni känner er osäkra eller undrar över våra rutiner.

Du är alltid välkommen att kontakta din närmsta butik eller vårt huvudkontor via informationen längst ner på sidan, eller chatten under bemanning.

Vi förbehåller oss rätten att justera dessa riktlinjer baserat på gällande rådande läge för smittspridning.