Information till dig som kund om KungSängens ställningstagande gällande Corona (Covid-19)

Så här hanterar vi Corona

Med anledning av Coronaviruset har vi tagit försiktighetsåtgärder för att skydda dig som kund och vår personal. Alla som jobbar på KungSängen tvättar händerna ofta och noga varje dag och vi har rutiner för städning och desinfektion i både butiker och våra lastbilar.

Vi har öppet

Vi håller våra butiker öppna som vanligt. Våra lokaler är stora och rymliga och det är oftast inte så många kunder på besök samtidigt så risken är liten att det blir trängsel så att du behöver stå nära någon. Allra rymligast och minst risk för smitta är det förstås här på vår hemsida.

Hygien i våra butiker

Vi jobbar hårt med att hålla våra butiker sanerade. Vi tvättar händerna med tvål och varmt vatten minst var trettionde minut och vi torkar kortterminaler, alla handtag och andra ytor minst varje timme och efter varje kundbesök. Tyvärr måste vi också hålla ett avstånd till dig som kund för att minska smittorisken och det gör vi med hela tre meter som en extra säkerhetsåtgärd.

Ditt möte med oss

Vi skakar heller inte hand med våra kunder i dagsläget. Inga provningssängar har örngott, utan du som kund får ett helt nytt kuddskydd som sedan slängs efter användning. Om en kund visar symptom på sjukdom så måste vi be personen att istället besöka vår hemsida eller att komma tillbaka efter tillfrisknande.


Leverans av säng och sängtillbehör

Din leverans

Eftersom vi levererar till ett flertal kunder per bil varje dag så ökar risken för att bära smittan vidare. Därför kommer vi att bära skyddsutrustning samt använda desinfektionsmedel efter varje stopp. När vi kommer med din leverans vill vi att du håller minst 3 meters avstånd till oss som en extra försiktighetsåtgärd.

Under en period kan vi tyvärr drabbas av något senare leverans både av sängar och sängprodukter, på grund av att vi inte vill att personal som känner symtom ska arbeta.

Vi bär in och monterar

I första hand vill vi leverera din säng och ställa utanför dörren för att minska risken för smittspridning. Du som köpt inbärning och/eller montering behöver bara ta kontakt med din KungSängenbutik så hjälper vi dig att annullera servicen. Vill eller behöver du ändå inbärning och/eller montering så gör vi det gärna, då gäller säkerhetsavståndet på tre meter. Vi önskar att du som kund meddelar oss i god tid innan leveransdatumet om du visat symptom för smitta. Om vår leveranspersonal uppmärksammar symtom hos dig som kund förbehåller vi rätten att neka inbärning och då övergår leveransen till en tomtgränsleverans, alternativt ombokning av din leverans utan extra avgifter.

Bortforsling av din gamla säng

Under den här perioden kan vi tyvärr inte hjälpa till med bortforsling av din gamla säng. Den kan vi däremot hämta vid ett senare tillfälle, bokning görs efter att risken för spridning av Corona-viruset har avtagit. Alternativt makuleras hämtningen och du får återbetalning på servicen. Kontakta din butik så får du hjälp. Alla våra bilar städas ur med desinfektionsmedel varje dag.


Har du frågor?

Vi på KungSängen vill gärna ta del av era eventuella frågor om ni känner er osäkra eller undrar över våra rutiner.

Du är alltid välkommen att kontakta din närmsta butik eller vårt huvudkontor via informationen längst ner på sidan, eller chatten under bemanning.