Så här hanterar vi Corona

Med anledning av Coronaviruset har vi på vi tagit försiktighetsåtgärder för att skydda dig som kund och vår personal. Alla som jobbar på KungSängen tvättar händerna ofta och noga varje dag och vi har rutiner för städning och desinfektion i både butiker och våra lastbilar.

Vi har öppet

Vi håller de flesta av våra butiker öppna som vanligt. Våra lokaler är stora och rymliga och det är oftast inte så många kunder på besök samtidigt så risken är liten att det blir trängsel så att du behöver stå nära någon. Allra rymligast och minst risk för smitta är det förstås här på vår hemsida.

Hygien i våra butiker

Vi jobbar hårt med att hålla våra butiker sanerade. Vi tvättar händerna med tvål och varmt vatten minst var trettionde minut och vi torkar kortterminaler, alla handtag och andra ytor minst varje timme och efter varje kundbesök. Tyvärr måste vi också hålla ett avstånd till dig som kund för att minska smittorisken och det gör vi med hela tre meter som en extra säkerhetsåtgärd.

Ditt möte med oss

Vi skakar heller inte hand med våra kunder i dagsläget. Inga provningssängar har örngott, utan du som kund får ett helt nytt kuddskydd som sedan slängs efter användning. Om en kund visar symptom på sjukdom så måste vi be personen att istället besöka vår hemsida eller att komma tillbaka efter tillfrisknande.


Leverans av säng och sängtillbehör

Din leverans

För att skydda dig som kund använder vi desinfektionsmedel efter varje stopp. När vi kommer med din leverans vill vi att du håller minst 3 meters avstånd till oss som en extra försiktighetsåtgärd. Alla våra bilar städas ur med desinfektionsmedel varje dag.

Under en period kan vi tyvärr drabbas av något senare leverans både av sängar och sängprodukter, på grund av att vi inte vill att personal som känner symtom ska arbeta.

Vi levererar till dörren

Under rådande omständigheter levererar vi din säng precis innanför din ytterdörr för att minska risken för smittspridning. Du som köpt extra inbärning behöver bara ta kontakt med din KungSängenbutik så hjälper vi dig att annullera servicen. 

Vi önskar att du som kund meddelar oss i god tid innan leveransdatumet om du visat symptom för smitta. Om vår leveranspersonal uppmärksammar symtom hos dig som kund förbehåller vi rätten att neka inbärning och då övergår leveransen till en tomtgränsleverans, alternativt ombokning av din leverans utan extra avgifter

Montering

Under rådande omständigheter gör vi en bedömning från vecka till vecka om vi kan erbjuda tjänsten eller ej. Om vi bedömer att vi inte kan erbjuda montering makuleras tjänsten och du får återbetalning på ditt köp. Just nu erbjuder vi inte montering som service.

Bortforsling av din gamla säng

Under den här perioden kan vi tyvärr inte hjälpa till med bortforsling av din gamla säng. Servicen makuleras och du får återbetalning på köpet. Kontakta din butik så får du hjälp.


Trygghetsgaranti

Du behöver ta kontakt med oss inom de 180 dagarna för att garantin ska gälla men under rådande omständigheter kan vi inte göra ett byte av säng hemma hos dig enligt Trygghetsgarantin. Vi kan i dagsläget erbjuda att vi tar emot ditt byte i butik efter överrenskommelse med din butik. För de som betalat för frakt, kan vi genomföra ett byte vid din dörr, där du som kund måste plasta in sängdelen som ska bytas inom Trygghetsgarantin. Ta kontakt med din butik där ni kommer överrens om när och hur bytet kan ske på tryggast möjliga sätt för dig som kund och för vår personal.

Vi förbehåller oss rätten att justera dessa riktlinjer baserat på gällande rådande läge för smittspridning.


Har du frågor?

Vi på KungSängen vill gärna ta del av era eventuella frågor om ni känner er osäkra eller undrar över våra rutiner.

Du är alltid välkommen att kontakta din närmsta butik eller vårt huvudkontor via informationen längst ner på sidan, eller chatten under bemanning.