5 tips för en svalare säng

Gör sängen redo för sommarvärmen. Här kommer 5 tips för en svalare säng! Varmt och soligt väder kan göra att sängen känns alldeles för varm för att sova riktigt gott i. Smarta materialval och luftiga kvaliteter kan vara räddningen.

Sov svalare

Gör sängen svalare

Uppgradera din säng med ny bäddmadrass som innehåller Vita Talalay® latex – ett naturmaterial som är tryckavlastande och har följsamma egenskaper, utan några som helst konstgjorda ämnen. Dess ventilerande egenskaper gör den både allergivänlig och sval hela natten. Eller satsa på en säng som har naturmaterial i både sängen och bäddmadrassen.
 
 
 
 

Bädda svalt närmast kroppen

Bambu är ett allergivänligt material som ger dig en sval och silkeslen känsla tack vare dess fukttransporterande egenskaper. Detta ger ett material med väldigt hög absorptionsförmåga och som därmed reglerar temperaturen helt naturligt. Vi har även bomullssatin som är ett lent material som känns svalt och skönt mot huden.
 
 
 
 

Välj svala täcken & kuddar

När värmen kommer så är det skönt att sova med tunna fibertäcken eller andra svala material som dun och Talalay. Ett dunt duntäcke transporterar bort överskottsvärme och fukt, som hjälper dig att hålla dig sval hela natten.
 
 
Ett annat bra tips är att hålla sovrumsdörren stängd under dagen, vilket gör att du inte släpper in mer värme än nödvändigt. Då är sovrummet lite svalare när du ska krypa ner i sängen till kvällen. Sov så gott!
 
Missa heller inte Sängens årskalender om hur du tar hand om din säng utefter årstiderna. Du hittar den här!

 

 

Sammanfattning över våra 5 bästa tips för en svalare säng

  • Håll fönstret stängt under dagen och dra för gardiner eller persienner, då släpper du inte in värmen.

  • Välj en luftig bäddmadrass i naturmaterial med ventilerande egenskaper som leder bort fukt och värme.

  • Välj bäddtextil i bambu som känns svalt och transporterar bort fukt. Bonus är den lyxiga silkeslena känslan!

  • Välj ett luftigt täcke som andas och hjälper till att hålla dig sval. Är det riktigt varmt kan du ta ur täcket och bara ha påslakanet!

  • Du utsöndrar omkring 1,5 deciliter svett, främst genom huvudet så även kudden behöver vara av svala material.