Hantverk med omsorgsfulla material

 

Vita talalay Latex

Vita Talalay Latex

Hos oss på KungSängen vet vi vikten av hållbara material som gör sömnen lite djupare. I utvalda tillbehör, bäddmadrasser och sängar har vi därför Vita Talalay®-latex, som är ett 100% naturligt material. Vita Talalay®-latex är ett helt unikt material som är både mjukt och stödjande för din kropp. Materialet andas och leder bort både fukt och värme, vilket gör att det hjälper dig hålla nere temperaturen under natten. Den ventilerande förmågan bidrar till en allergivänlig och därmed hälsosam sovmiljö. Materialet ger dessutom upp till 70% mindre kvalster jämfört med andra material. Vita Talalay®-latex är därför ett utmärkt material för dig som vill sova svalare eller har allergier, men också för din bebis.

Ekologisk bomull

Ekologisk bomull

När det kommer till att sova gott har materialen en större betydelse än vad man kan tro. Inte bara för att just du ska gilla känslan mot din hud utan också för att skapa bättre möjligheter för din sömn. Vår bäddtextil av ekologisk bomull är lyxigt och krispigt, men också svalt och allergivänligt vilket gör sömnen lite behagligare. Materialet är tillverkat helt farliga kemikalier och bekämpningsmedel och är dessutom certifierat med OEKO-TEX® STANDARD 100 och följer Reach kemikalielag. Ekologisk bomull passar utmärkt för dig som gillar krispiga och svala bäddtextilier.

Skogsbruk

Trä från hållbart skogsbruk

Din säng är bygg för att hålla genom livet. Därför använder vi oss av furu eller gran från certifierat och hållbart skogsbruk, vilket innebär ett skogsbruk som både är långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart. Vi har även kvalitetssäkrat vårt virke och ställt höga krav på kvistarnas storlek och tjocklek för att erbjuda dig en säng för livet. Detta ger oss möjligheten att erbjuda långa garantier – 30 år på alla sängar.

Återvunna material

Återvunna material

Vi på KungSängen strävar efter att minska vår klimatpåverkan. Därför erbjuder vi både bäddtextil och utvalda tyger gjorda av återvunna PET-flaskor. Våra återvunna material har mindre miljöpåverkan då den effektiva tillverkningsprocessen använder färre resurser jämfört med vanlig textilproduktion. Bäddtextilierna och tygerna är även certifierade enligt GRS (Global Recycled Standard) vilken säkerställer att materialen tar hänsyn till hela kedjan från råmaterial till slutprodukt. Dessutom är alla produkter certifierade med OEKO-TEX® STANDARD 100 och enligt Reach kemikalielag, vilket garanterar att produkterna är testade och helt fria från skadliga ämnen för hälsan och miljön. Tillsammans kan vi bidra till ett grönare klimat.

 

 

Välkommen till vår drömvärld