Handtillverkade sängar sedan 1998

Vi på KungSängen har tillverkat sängar för hand i Sverige sedan 14 februari 1998,
på alla hjärtans dag för att vara exakt. Kanske är det just därför vi bygger din säng med
hjärta och omtanke för natur och människor. Det fortsätter vi stolt med i minst 25 år till. 

 

KungSängen 25 år
Jubileum 25

 

Ända sedan starten har vi skapat, tillverkat och levererat sängar till kvalitetsmedvetna kunder.
Hållbarhet har alltid legat oss varmt om hjärtat och går som en tråd genom hela kedjan. Allt för
att du ska kunna göra trygga och kloka val för en så viktig sak som din sömn.

 

Hantverk

Vår affärsidé - ett kretslopp för kunden

Att bygga sängar är egentligen ganska enkelt. Konsten är att handplocka materialen och hitta balansen mellan design och funktion så att sängsortimentet passar alla människor. 

För att kunna erbjuda prisvärda kvalitetssängar med generösa garantier, hög kunnighet och servicenivå har vi valt att ta hand om hela processen själva - från beställning i butiken, hantverket i sängfabriken till personlig leverans ända hem till dig.

Svenskt trä i din KungSängen-säng

Kvalitet = hållbarhet

Alla komponenter i din säng är utvalda för att hålla i längden, därför sätter vi höga krav på var och hur de tillverkas. Som att träet i våra sängar kommer från ansvarsfullt skogsbruk och att varje bräda trycktestas i vår sängfabrik. Vi granskar till och med kvistens storlek och position för att säkerställa hållbarheten. 

Så när sängen väl kommer hem till dig kan du vara säker på att vi redan tänkt på varenda detalj. Allt för att du ska kunna sova gott om natten. Nu och i framtiden. 

Hantverk

Sängens historia - från sovplats till livets viktigaste möbel

Sängar fanns redan för fyra tusen år sen och i antikens Rom tillbringade de rika mycket av sin tid i sängen, som va en statussymbol som gärna visades upp. Man tog till och med emot gäster och festade i sängen. 

Madrassen var då fyllda med fjädrar, dun och tagel eller halm och granris. Masstillverkningen kom dock inte igång förrän på 1800-talet då stål- och träindustrin fick sitt stora genombrott. 

Sedan dess har sängen minst varit en funtionell möbel som det sovs och älskas i. Under 1900-talet har innehållet i sängen utvecklats i betydligt snabbare takt än dess utseende. 

Svenskt trä i din KungSängen-säng

 


När vi öppnade vår första butik 1998 hade inredningsintresset ökat i Sverige och sängen blev en allt viktigare möbel i hemmet. 

Sedan dess har sängen gått från en klassisk rutig madrass som doldes i en stomme till en snygg stilren säng med gavel i matchande möbeltyg. Och återigen tillbringar vi människor mer tid i sängen och visar upp den med stolthet, men numera i sociala medier med hashtag hotellkänsla.  

Nu och i framtiden handlar det om att förfina komfort och material för att göra sängen ännu mer hållbar.