SOMMARREA! Halva priset på mängder av sängar, sänggavlar och sängkläder. Just nu fri frakt i butikernas närområde (Gäller t.o.m 5/8)

Om KungSängen

Vår affärsidé – hantverk utan mellanhänder

Vi på KungSängen är övertygade om att maskiner inte kan bygga lika sköna sängar som mänskliga händer gör. Därför tillverkas varje säng för hand av våra duktiga hantverkare, som dessutom kan göra din säng efter dina specifika önskemål. Vi säljer sängarna i våra egna butiker och kör sedan hem dem till dig i våra lastbilar. När du köper din säng hos oss på KungSängen slipper du betala dyra mellanhänder för att få en kvalitetsprodukt.


TILLVERKNING, BUTIK OCH LEVERANS

Vi har valt att tillverka allt själva av flera anledningar, dels får vi kontroll på hela tillverkningsprocessen och dels kan vi kvalitetssäkra hantverket som i slutändan ger dig som kund generösa garantier. Genom egna materialval och inköp kan vi även utveckla produkternas egenskaper på ett mycket effektivt sätt. För att hålla nere på kostnaderna har vi valt att inte ha några lager med färdigproducerade sängar. Detta skapar möjligheter för ett bredare sortiment vilket i sin tur ger dig som kund ökade valmöjligheter. 

Vi kan även tillverka vissa sängmodeller på plats direkt i butiken och få mindre miljöpåverkan tack vare att vi kan lasta fler komponenter istället för färdiga sängar som tar mer plats i lastbilen. Du får dessutom ännu mer personlig service när samma person som hjälpt dig när du provat sängen i våra butiker kan vara den som tillverkar och även levererar den hem till dig.

Sängar kan variera i både design och komfort men kommer inte riktigt ifrån sin fyrkantiga form. Detta gör att du som kund får svårt att skilja på kvalitén bland de olika sängmärkena på marknaden. I och med att vi tillverkar våra egna sängmodeller så kan vi våra produkter ända från insidan och ut i minsta detalj. Och det är just därför som sängarnas egenskaper sitter i ryggraden på oss som arbetar på KungSängen och vi vågar absolut säga att vi vet vad vi pratar om.


RESAN FRÅN SÄNGAR TILL SOVRUM

Året var 1998 då vi uppkallades efter orten Kungsängen eftersom det var där Michael Viberg grundade vår allra första sängfabrik och butik, närmare bestämt på alla hjärtans dag den 14 februari. Peter Gustafsson tog över stafettpinnen som VD och ägare våren 2012. Vårt sängsortiment kompletterades med möbler, mattor, tapeter och måttanpassade mörkläggningsgardiner samt skjutdörrsgarderober. Från och med 2019 har han åter tillträtt VD-rollen, efter Ulrika Eriksson. Läs mer i pressmeddelandet här > 

Peter Gustafsson
Verkställande Direktör
KungSängen