Sängar

Hitta din favorit säng - välj från vårt breda utbud av sängar.

Våra sängar finns i flera olika modeller och serier – allt för att du ska hitta den perfekta sängen för just dig. Våra sängar finns både som enkelsängar och dubbelsängar, och många olika storlekar. Är du ute efter en ovanlig storlek kan vi även specialtillverka sängen efter dina behov, med undantag för våra ställbara sängar.

Våra populäraste sängar

 

Kontinentalsängar Ramsängar Ställbara sängar Beställ tygprover

Filter
filter
 1. Sängstorlek
  Dubbelsäng
Filtrera
Sängtyp
 1. Kontinentalsäng 14 artiklar
 2. Ramsäng 5 artiklar
Pris
Sängstorlek
 1. Enkelsäng
 2. Dubbelsäng
Serie
 1. BASIC 2 artiklar
 2. CLASSIC 10 artiklar
 3. PREMIUM 3 artiklar
 4. LYX 12 artiklar
19 av 101

Produkter

Sätt fallande sortering
19 av 101

Produkter

Sätt fallande sortering

Sängar för alla!

Är det dags uppdatera sovrummet? Du kanske har farfars gamla sovrumsmöbler från 80-talet och känner att det är hög tid att sätta din egen prägel? Eller så flyttade du precis in i första egna bostaden och ser fram emot att ge dig ut i inredningsdjungeln? Du kanske helt enkelt bara vill ha något nytt?

Vad du än letar efter har vi något för dig. Hos oss hittar du sängar för alla lägen, oavsett om du behöver något budgetvänligt eller vill slå på den stora trumman. Den gemensamma nämnaren är att alla våra sängar ger dig en riktigt skön känsla när du kryper ner under täcket efter en lång dag.

Ditt sovrum är en reflektion av dig, och bör inredas därefter. Är seriemaraton i sängen det bästa du vet? Eller vill du kunna packa ner hela barnaskaran och hunden tillsammans under täcket? Du kanske bara vill ha något enkelt men riktigt skönt i stället för den gamla soffan du brukar sova på? Hos oss hittar du sängar för alla tänkbara behov.

En säng för dig som har ont i rygg, axlar eller nacke

Värk i rygg, axlar och nacke är ett vanligare problem än vi kanske tror. Många upplever smärta dagligen och du kan säkert själv känna igen dig i att stelheten ibland smyger sig på efter en lång och stressig vecka. Stämmer det? Då kan det vara dags att rikta blicken mot sovrummet och sängen. En sliten och nersjunken säng kan göra skadan värre än den egentligen är, och en för hård eller mjuk säng kan i själva verket vara orsaken till att smärtan dykt upp från första början. Om du upplever smärta eller bara känner att din nuvarande säng inte är särskilt skön har vi garanterat en säng för dig. Våra olika zonindelningar och material erbjuder alla möjliga typer av stöd, från den mjukaste molnkänslan till rejäl stabilitet. Läs mer om zonindelning här och om våra olika material i vårt sänglexikon här.

Sängar för alla kroppar

Din kropp är fantastisk. Oavsett hur den ser ut förtjänar den att vila i en riktigt skön säng med rätt förutsättningar. Visste du att olika kroppar behöver olika typer av stöd? Till exempel:

 • Är du kort och lätt? Då brukar en mjukare känsla passa bra.
 • Lång och tung? Även då funkar ofta en mjukare känsla.
 • Kort och tung? Då brukar en fastare känsla vara det bästa alternativet.
 • Har du breda axlar eller större byst? Då ger en Duzonad säng bäst stöd och avlastning.
 • Har du breda höfter kan det i stället passa bättre med en Multizonad säng.

Läs mer om hur du väljer fasthet här.

Kontinentalsäng, ramsäng eller kanske ställbar säng?

Sängar kommer i massor av olika färger och former, att välja rätt säng är inte alltid helt enkelt. Vilken säng typ passar mig och hur stor säng ska man välja?

Vad skiljer egentligen en kontinentalsäng, en ramsäng eller en ställbar säng åt? Vi har försökt samla så mycket information som möjligt under våra guider, för att underlätt ditt sängköp.
Vi har även valt att dela upp våra sängar i olika säng serier för att du enklare ska kunna välja säng utifrån din behov.

Ibland kan det ändå vara skönt att prata med någon. Därför är du självklart alltid välkommen att besöka någon av våra butiker och rådfråga någon av våra sängexperter.
Vi har sängbutiker från södra till norra Sverige, din närmaste sängbutik hittar du här. Det går också bra att kontakta vår kundtjänst via chat eller telefon. Våra kundtjänstmedarbetare har lång erfarenhet och kan hjälpa dig med de flesta frågor.

Bra att veta är att vi erbjuder de flesta sängar i bredder från 80 cm till 210 cm, och finns vanligtvis både som dubbelsängar och enkelsängar.

Rätt sängtillbehör är viktigt

För att din säng ska bli så bra som möjligt för just dig krävs det att du kombinerar den med rätt tillbehör. En bäddmadrass kan antingen ge sängen en mjukare eller fastare känsla beroende på vad du väljer. Med en stöttande kudde och ett täcke i rätt tjocklek kan du få precis den känslan du letar efter. Om du dessutom toppar sängen med lakan och påslakan i härliga material kan du få till en riktig hotellfeeling i sovrummet, och vem vill inte det?

Hitta dina nya sängtillbehör här.

Välkommen till någon av våra sängbutiker

Hos KungSängen ska det alltid vara tryggt och bekvämt att handla. Oavsett om du ska köpa ny säng, eller vill ha tips och råd hur du tar hand om din nuvarnde säng, eller kanske vill kompletera med några nya sängtillbehör. Så ska du känna en trygghet i att vi alltid finns nära till hands.

Med omkring 50 butiker runt om i landet och vår egna e-handel är det sällan långt till närmaste butik. Vi är stolta över att vara Sverige största sängkedja och att vi kan erbjuda våra kunder möjligheten att träffa en sängexperter oavsett om du bor i norr, eller söder. Vår personliga rådgivining är kärnan i vad vi gör och vi älskar att möta våra kunder.

Här hittar du alla våra sängbutiker och vi våga nästan lova att det inte är långt till din närmsta.

Handla din säng tryggt både online och i butik

När man har skickliga sängbyggare och tillverkar sina egna sängar, i sin egen fabrik och leverar sängarna med sina egna bilar, då är det heller inte svårt att vara generös med garantierna. Därför har vi valt att erbjuda 30 års garanti på våra sängar.

Utöver produktgarantin erbjuder vi även sovgott garanti och leveransgaranti, allt för att du ska känna dig trygg med ditt sängköp och för att din säng ska bli så som du drömt om. Läs mer om våra garantier här.

Kundanpassade sängar med snabba leveranser

När du lägger din beställning på en säng från oss, det är också den dagen vi börjar bygga din säng. Ingen säng är den andra lik och genom att sängarna tillverkas förhand, i Sverige, så kan vi erbjuda både en miljövänlig och kundanpassad tillverkningsprocess.

Därför är vi också trygga med kvaliten på våra sängar och hur sängen har tillverkats. Vi minimerar också onödiga transporter och eftersom varje säng är unik, så har vi heller ingen överproduktion.

Genom en lokal produktion och inte behöva förlita sig på långa transportvägar, så kan vi också erbjuda snabba leveranser. Vanligtvis är sängen leveransklar inom 2-4 veckor från att sängen är beställd. Eftersom vi också i de flesta fallen sköter leveransen hem till dig så kan vi även erbjuda montering och bortforsling av din gamla säng. Allt för att du enbart ska behöva njuta av din nya säng.


Populära sängval

.