Enkelsängar

Sov i en enkelsäng med hög komfort och bra kvalitet

Vi har samlat våra enkelsängar under en och samma kategori för att du enkelt kan hitta det du söker. Investera i en kontinentalsäng, ställbar säng eller ramsäng med storlekar 80 cm, 90 cm, 105 cm, 120 cm och 140 cm i bredd. Perfekt för barnrummet, tonårsrummet eller gästrummet. Bäddmadrass ingår alltid vid köp av alla våra sängar.


Filter
Filtrera
Sängtyp
  1. Kontinentalsäng 13 artiklar
  2. Ramsäng 9 artiklar
  3. Ställbar säng 9 artiklar
Pris
Serie
  1. BASIC 5 artiklar
  2. CLASSIC 21 artiklar
  3. PREMIUM 3 artiklar
  4. LYX 18 artiklar
31 av 31

Produkter

Sätt fallande sortering
31 av 31

Produkter

Sätt fallande sortering

Enkelsäng för barn och vuxna

Den klassiska enkelsängen gör sig lika bra i barnrummet, studentrummet, gästrummet eller i en mindre lägenhet. Perfekt både som sovplats och som sittplats i mindre utrymmen. Under dagen kan man enkelt bulla upp med massa sköna kuddar och ett härligt överkast, och man har en perfekt soffa eller dagbädd. Nattetid kan du däremot njut av en riktigt god sömn, i en säng som bidrar till både avslappning och återhämntning, utan att tumma på kvaliteten. Som extrasäng eller gästsäng är det dessutom trevligt när även gästerna får möjlighet att njuta av en riktigt skön säng. Så funderar du på en bäddsoffa, då kan en enkelsäng istället vara det rätta valet.

Vi på KungSängen har ett stort utbud av sköna enkelsängar, tillverkade med samma principer och hantverk som våra dubbelsängar. Du finner enkelsängar som kontinentalsängar, ramsängar och även ställbara enkelsängar.

Eftersom vi alltid sträva efter att erbjuda kvalitets sängar för alla, så hittar du allt från billiga och prisvärda enkelsängar, till lyxiga och maffiga kontinentalsängar i enkelsäng utförande. Vi har så klart också höj och sänkbara enkelsängar, för dig som söker en ställbar säng.

Inred med en enkelsäng

Som du säkert redan vet så har enkelsängen fler användningsområden än en sovplats och att inreda med en enkelsäng kan bjuda på sina unika utmaningar.
Är det compact living där behovet av att maximera varje kvadratmeter är stort? Ett barnrum där man behöver kunna använda sängen som en soffa på dagarna? Hemma kontoret där sängen ska fungera som en dagbädd och kunna vara en avslappnande plats för återhämtning under tuffa arbetsdagar? Varje rum och varje behov har sina unika möjligheter och enkelsäng kan många gånger vara en möbel än en säng.

När man placerar en enkelsäng i rummet så är det ett par saker som skiljer mot en dubbelsäng. Eftersom en enkelsäng är smalare går det att placera sängen både på mitten av en vägg, och i hörnet. En hörnplacering är vanlig i de allra minsta rummen, eller när man vill att sängen ska ha flera andväninigsområden. Exempel på det kan vara soffa, dagbed eller bäddsoffa. Men det kan också handla om att man vill platsbygga förvaring under sängen, för att ta vara på mindre utrymmen. Om du istället placerar sängen i mitten av en vägg, så görs det med fördel när man vill skapa samma känsla som en dubbelsäng ger fast på en mindre yta.

När man köper en enkelsäng får man gärna kosta på sig att ta ut svängarna lite när det kommer till färgvalet på sängtyget. Om sängen ska stå i ett gästrum eller kontor, så kan det vara fint med grönt, brunt eller vitt sängtyg. I ett barnrum kan man välja ännu starkare färger som rosa eller blått. Självklart erbjuder vi också mer neutrala färgtoner, som beige, grått och svart sängtyg.

Precis som med en dubbelsäng bör man man välja till en sänggavel även till en enkelsäng. Vi har flera elegant och moderna, eller klassiska och tidlösa sänggavlar som passar till enkelsängar. Se vårt utbud av sänggavlar här.

Även vilka sängben du väljer kan ge olika intryck och förmedla olika stilar. Ett par sängben i metall till en enkelsäng uppfattas ofta som modernt, medans sängben i trä har en mer klassisk framtoning. Se vårt utbud av sängben här.

Hur stor enkel säng ska man välja

En enkelsäng är vanligtvis från 80 cm till 120 cm bred, och man hittar även sängar i 90 cm och 105 cm bred. Hur stor en enkelsäng är beror sedan på vilken längd man väljer. Vi erbjuder de flesta av våra enkelsängar både som 200 cm långa och 210 cm långa som standard. Skulle du vilja ha ett eget specialmått, så kan du läsa mer här om hur man specialbeställer sin säng.

Vilken storlek på säng man ska välja beror på många faktorer, och man bör fundera lite extra på: Vem, eller vilka, ska sova i sängen? Hur stort är rummet som sängen ska placeras i? Kommer sängen ha flera användingsområden? Även om det kan kännas lockande med en så stor säng som möjligt bör rummets begränsningar få vara avgörande. Om sängen placeras mitt i rummet så bör man tillåta minst 60 cm på varje sida av sängen, och 90 cm mellan fotända och vägg. Annars riskerar rummet att kännas trångt och det blir svårt att röra sig runt sängen. Läs också gärna vår guide över hur stor säng man ska välja.

Storlek och mått på enkelsängar

Vi tycker det är viktigt med valfrihet och att man ska kunna välja på många mått och storlekar.

Våra enkelsängar finns därför som standard i följande bredder: 80x200 cm, 90x200 cm, 105x200 cm och 120x200 cm.

Våra extra långa sängar kommer också som standard i följande bredder: 80x210 cm, 90x210 cm, 105x210 cm och 120x210 cm.

Det kan i bland förekomma att visa serier och modeller inte tillverkas i alla storlekar, så titta gärna under respektive säng efter tillgänglighet innan ni bestämmer er för storlek.

Prova enkelsäng i butik

Med vår kundtjänst och hemsida strävar vi alltid efter att ge en komplett service och rådgivning vid sängköp. Våra sängexperter finns redo att besvara era frågor över telefon, chat och e-post, för att ni ska känna er trygga med ert sängval.

Trotts detta så vill man ibland känna och klämma, eller kanske prov ligga sängen. Då kan det vara tryggt att veta att KungSängen är Sveriges största sängkedja och du hittar våra sängbutiker från norr till söder. Med omkring 50 butiker runt om i lander är det därför en stor chans att vi har en butik nära dig. Se här för aktuella öppettider och vilken sängbutik som är närmast dig.


Populära sängval

.