Information till dig som kund om KungSängens ställningstagande gällande Corona (Covid-19)

Det är innehållet som räknas

Att köpa säng är inte alltid lätt. Det är en massa nya termer och ord som används och kan skapa huvudbry. Speciellt eftersom man inte köper säng så ofta. I denna guide har vi försökt att sammanfatta några av orden som vi använder oss av när vi handbygger din säng i Enköping. Har du mer frågor om våra material och sängdelar är du mer än välkommen att fråga oss i chatten eller kontakta oss via epost och telefon.


Fjädring & tråd

Alla våra resårer tillverkas av noga utvald tråd som formats till en fjäder. Vi ställer höga krav på trådens rundhet och tjocklek – allt för att den ska hålla i många år framöver. Vi använder oss av värmebehandlade fjädrar som härdats vid rätt stigning och rätt antal varv. Dessa förspänns, med hög precision, till en förutbestämd höjd för att sedan användas i våra olika resårkombinationer.

Trä

Vi använder oss av långsamt växande furu eller gran från certifierad skog med uthålligt skogsbruk. KungSängen har högt ställda krav på kvistens storlek och position, dessutom är tjockleken på ramen optimerad för att få rätt balans mellan svikt och hållfasthet. Detta ger våra sängar dess långa garantier.

Vändex

En madrass som består av ett resårpaket som ligger inuti en "låda" av Formex™ och klätt med ett tygöverdrag. Denna typ av madrass ger hög stabilitet tack vare de förstärkta kanterna i Formex. Madrassen är vändbar och har en mjuk och en fast sida, vilket ger flexibilitet och hållbarhet.

Stretchtyg

Mjukt, luftigt och följsamt stretchtyg som är insytt i madrassens möbeltyg som en "spegel". Effekten blir att kontakten med madrassens resårer ökar och därför upplevs den mjukare. 

Bonellresår

Tätt sittande fjädrar som är förankrade i varandra, tack vare detta fördelar sig trycket över hela resårpaketet. Bonellresårer ger därför en stadig grund och används med fördel i botten av sängen.

Pocketresår

En fjäder som är placerad inuti en mjuk påse som i sin tur sitter ihop med påsen bredvid, på detta sätt påverkas inte fjädrarna av varandra. Pocketresårer placeras med fördel närmast kroppen för att ge följsamhet och tryckavlastning.

Duozon

Pocketresårer som är indelade i två zoner med olika fasthet, zonen vid axlarna är alltid mjuk medan den nedre zonen är valfri. Zonindelade pocketresårer ger en komfort som följer kroppens konturer med precision.

Autozon

Ett pocket-i-pocket-system där en mindre pocketfjäder har placerats inuti den traditionella pocketresåren, vilket ger en dubbelverkande effekt eftersom den inre pocketfjädern aktiveras först när trycket kräver det. Autozon ger en tryckavlastande komfort som passar i princip alla och används i vissa av våra Vändex-madrasser.

Formex

Polyeterskum som är speciellt framtaget efter KungSängens kvalitetsstandard, vilket ger en ergonomisk komfort med högt luftgenomsläpp samt långvarig hållbarhet. Vi använder mest 35-45kg/m3 i våra madrasser, vilket är ett mått på skummets densitet och därmed kvalitet.

Vita Talalaylatex®

Vår latex från Vita Talalay är 100% naturlatex utan några tillsatser eller kemikalier. Det är en ren naturlatex som har en unik och öppen cellstruktur tack vare att luft tillförs i processen, vilket ger ett skum som andas och leder bort både fukt och värme. Den ventilerande förmågan bidrar till en allergivänlig och därmed hälsosam sovmiljö. Läs mer om Vita Talalay på deras hemsida >

Tyger

Noga utvalda tyger i olika material av hög kvalitet. Slitstyrkan mäts i Martindale och våra tyger har minimikrav mellan 15.000-30.000 varv.

Bomull
Slitstarkt och tåligt naturmaterial som ger en sval känsla. Används i vår basserie med lakan och örngott samt flera säsongsbäddset.

Satin
Finkammad bomull med tätt vävda trådar som ger en len och sval känsla. Används i vår Exclusive-serie med bäddset, örngott och lakan.

Percale
Korsvävd bomull med extremt tunn tråd som ger en mjuk och följsam känsla. Används i flera av våra bäddset samt våra kuddskydd.

Syntetfiber
Lättskött polyestermaterial som tål att tvättas ofta, torkar snabbt och är allergivänligt. Till kuddar används bollfiber som ger ett mjukt stöd som är lätt att fluffa upp. Till täcken används hålfiber som ger en mjuk och luftig känsla.

Microfiber
Tunnare och finare polyestermaterial som ger en luftig och dunlik känsla. Används i såväl kuddar som täcken och kallas även "fiberdun".

Bambu
Allergivänligt material som ger dig en sval och silkeslen känsla tack vare dess fukttransporterande egenskaper. Materialet tillverkas av cellulosan från snabbväxande bambu till mjukaste fiber. Används i vissa av våra bäddset.

Dun
Allt vårt dun är Europeiskt och kommer ifrån Norsk Dun som bland annat kan stoltsera med flera viktiga certifikat. Det innebär att du alltid kan lita på att det är miljövänligt framställt med hänsyn till hållbarhet och inte minst till djurens välmående. Vi kan garantera att ingen tvångsmatning och inget plock av levande fåglar förekommer i våra dunprodukter