Täcke Dun svalt dubbelEnlarge

Ett luftigt och svalt täcke i dun som transporterar bort överskottsvärme och fukt. Det hjälper dig att hålla en behaglig temperatur hela natten.

Täcke Dun svalt dubbel

1 295,00 kr

906,50 kr

Denna vara är endast tillgänglig i butik.
Produktinfo Specifikation

Beskrivning

Fyllning: Europeisk dun/fjäder
 50% anddun, 50% andfjäder

Dun ger en luftig känsla och transporterar bort fukt effektivt. Det värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt.

Yttertyg: 100% bomull

Storlek: 220x210 cm

Garanti: 10 år (Duntätt yttertyg, gäller endast vid normalt bruk och behandling)

Bärighet: 6-8 (mått på hur starkt dunet och fjädrarna är, en hög bärighet innebär en längre levnadstid för produkten jämfört med en låg)

Tvättråd:Tvättas försiktigt i max 60°C maskintvätt. Torkning i torktumlare skall ske vid max 60°C, gärna tillsammans med en tennisboll. Det är viktigt att täcket hålls varm hela tiden under torkningsprocessen. Använd gärna ett enzymfritt tvättmedel som är skonsammare för dunet och ger längre hållbarhet. Använd inte sköljmedel. Skaka gärna täcket dagligen.

Information om KungSängens dunartiklar:

Allt dun kommer enbart från slaktade fåglar avsedda för matindustrin. KungSängen tillåter inte dun/fjäder som plockats från levande fåglar, eller som tvångsmatats. Vi samarbetar bara med leverantörer som köper dun direkt från slakterier och har kontroll på hela varukedjan. De arbetar bl.a. med spårningssystem av dunets ursprung, kontroll och krav på att djurhållningen är god och följer EUs lagar och krav. Alla dunprodukter uppfyller hygien- och renlighetskrav enligt Europeisk standard.