50% PÅ ALLT!* Vi har byggt om vår butik i Häggvik och firar i hela Sverige.
*Gäller ej ben, madrasskydd, tyngdtäcken & Signaturserien

Allergitips

Snorig, täppt eller trött i huvudet?

Då kan det vara dags att byta ut dina sängkläder.

Många har problem med tungt huvud, nästäppa och allergikänslor som inte riktigt kan spåras till orsaken. En bidragande orsak till problemen kan vara dina mjuka sängtillbehör. Eftersom du spenderar ungefär 8 timmar per natt i sängen innebär det att mängder av kvalster uppstår i både täcke, kudde och bäddmadrass. Byter du sängkläder ofta är det bra, och har du ett madrasskydd som du tvättar med jämna mellanrum är det ännu bättre. Men många av oss glömmer helt bort att vi även behöver tvätta kudde och täcke för att de ska hålla sig fräscha.


Vill du fräscha upp i sovrummet?  

Tvätta gärna dina kuddar och täcken med jämna mellanrum.

  • Börja med att kolla på tvättråden för att se varmt du ska tvätta dina bäddtillbehör.  Täcken och kuddar tvättas generellt i upp till 60 grader.
  • Använd 1/3 av den normala mängden tvättmedel, gärna utan enzymer och optiska blekmedel.  Använd helst flytande tvättmedel, eftersom pulver kan klumpa sig.  Använd inget sköljmedel.
  • Torkning skall ske i torktumlare vid max 60 grader, gärna tillsammans med en eller flera tennisbollar. Tillåt gott om tid i torktumlaren. Stoppa processen med jämna mellanrum för att vända och skaka täcket eller kudden. Detta är viktigt för att få en jämnare torkning och förhindra att dun och fjäder klumpar sig.

Vardagsrutiner som håller dina bäddtillbehör fräscha länge:

Skaka täcken och kuddar varje dag. Vädra dem så ofta du kan - den friska luften gör att täcken och kuddar snabbt återfår sin elasticitet och goda egenskaper. Vädra även sovrummet för att hålla fuktnivån under kontroll eftersom kvalster trivs sämre i torr luft.


Tvätta din bäddmadrass

I bäddmadrassen samlas en hel del smuts och kvalster. Dammkvalster är vanlig ohyra som dyker upp i våra bäddmadrasser och kan både orsaka och förvärra kvalsterallergi och astma. För att bäddmadrassen ska hålla sig i bra skick är det viktigt att ta hand om den genom att vädra, tvätta och vända samt rotera bäddmadrassen. För att läsa mer om hur du tar hand om din bäddmadrass, klicka här!

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.