Boka sängprovning!
Boka privat tid med en sängexpert via videolänk eller i butik

Tyngdtäcke Harmona 11kg

Tyngdtäcke Harmona 11kg

Tyngdtäcke Harmona är ett skönt täcke som hjälper dig att komma till ro.Täckets tyngd fördelar vikten jämnt över din kropp och ger en omslutande känsla som bidrar till minskad stress.


Genom tyngden från täcket, gynnas möjligheten för hjärnan att frigöra olika må bra-hormoner, som serotonin och oxytocin, samtidigt som det sänker nivån av stresshormonet kortisol. Blodtrycket sjunker, andningen blir lugnare, oro och rastlöshet smälter bort ur kroppen, och du känner dig trygg. Sömnhormonet melatonin ökar, vilket gör dig sömnig.

Du somnar lugnt och vaknar utvilad.

2 295 kr

Tyngdtäcket Harmona är ett skönt täcke som hjälper dig att komma till ro och vakna utvilad. Vikten fördelas jämnt över kroppen vilket ger en tryggt omslutande känsla som bidrar till minskad rastlöshet och stress.

Det mjuka trycket hjälper hjärnan att frigöra hormoner som får oss att må bra, så som serotonin och oxytocin. När må bra-hormonerna är aktiva så sänks stresshormonet kortisol. Det ger dig lägre blodtryck, lugnare andning och ett tillskott av sömnhormonet melatonin. Upplevelsen blir en känsla av trygg och skön sömnighet.

  • Kiselpärlornas jämna tryck över hela kroppen ger en omslutande och trygg känsla
  • Tyngden gynnar frigörandet av må bra-hormonerna serotonin och oxytocin
  • Blodtrycket och stresshormonet kortisol sjunker och andningen lugnas
  • Oro och rastlöshet ersätts med ro och vila
  • Sömnhormonet melatonin ökar

Täcket Harmona är av hög kvalitet och dessutom Öko Tex-certifierad hela vägen från de tunga kiselpärlorna, fibervadden och de dubbla lagren yttertyg. Certifieringen garanterar att produkten är testad och fri från ämnen som kan vara skadliga för hälsan och miljön. Dessutom efterföljs EU:s kemikalielag REACH. Tyngdtäcket Harmona finns i tre olika vikter. En riktlinje är att välja ett täcke som motsvarar runt 10-15% av kroppsvikten. Men valet är högst individuellt och vissa uppskattar en tyngre eller en lättare känsla.

Måtten är 150x210 cm för att passa påslakan i standardmått.

Tvättråd: Maskintvätt 60°C
Yttertyg: 100% Bomull

Leverans av säng och bäddmadrasser

Du kommer att bli kontaktad angående leveransen 2-4 dagar efter orderläggande med ett exakt leveransdatum. Våra egna bilar har bestämda rutter och ligger din leveransadress inom dessa skickar vi sängen med KungSängen-bil. Ligger din leveransadress på avvikande postnummer sker våra leverans med Schenker.

Hemleverans med egna bilar i butikernas närområde:
Sängen eller bäddmadrassen levereras in till din hall. Normal leveranstid är 2-3 veckor. Frakt från 495 kr.

Hemleverans med Schenker: 
Sängen eller bäddmadrassen levereras till din tomtgräns. Normal leveranstid är 2-4 veckor. Frakt från 495 kr.

Om din order även innehåller andra produkter än säng levereras de separat till närmsta postombud.

Övriga produkter

Vid order av övriga produkter levereras dessa med Schenker till ditt närmsta ombud.

Schenker (Ombud):
2-4 arbetsdagar. Ett sms går till ditt angivna telefonnummer när paketet finns att hämta.

* Våra butiker sköter leveransen av säng och bäddmadrasser inom respektive närområden och villkoren kan därför skilja sig något beroende på lokala förutsättningar. Klicka här för att läsa mer om vad som gäller i din region.