Välj bäddmadrass

 

Välj bäddmadrass från KungSängen

Välja bäddmadrass

Bäddmadrassen är toppen på din säng, som strösslet på glassen eller grädden på tårtan. Den kan göra all skillnad för hur du upplever sängen och både material och tjocklek har betydelse. En väldigt mjuk säng kan upplevas fastare med en fast bäddmadrass, och vise versa. En luftig säng kan upplevas varm med en tät bäddmadrass. Och en gammal, trött säng kan till och med upplevas lite skönare med just bäddmadrassen. Men den kan inte göra underverk tyvärr, så är din säng obehaglig så är det den som bör bytas ut och hos oss får du bäddmadrassen med på köpet när du köper säng!

Till våra bäddmadrasser

Tips när du väljer bäddmadrass

Värme

Utgå ifrån om du är varm eller kall under natten. Är du varm behöver du en luftig bäddmadrass som andas, är du frusen kan du trivas bättre med en tätare bäddmadrass. 

Stretchtyg
Luftigt och följsamt stretchtyg som är avgörande för att du ska få maximal kontakt med de tryckavlastande resårerna i din säng. Används som yttertyg på bäddmadrasser.

Formex
Vårt polyeterskum är speciellt framtaget efter vår höga kvalitetsstandard, vilket alltid ger dig följsam komfort med optimalt luftgenomsläpp och längsta hållbarhet. Används som kärna i bäddmadrasser.

Vita Talalay®-latex
Naturmaterial med ventilerande egenskaper som leder bort fukt och värme. Anpassar sig efter kroppens konturer och är både tryckavlastande och följsamt. Används som kärna i bäddmadrasser.

Tagel / Ull / Bomull
Naturmaterial som andas väl och ger dig ett svalt och behagligt sovklimat. Används som vaddering/fyllning i bäddmadrasser.

Välj bäddmadrass från KungSängen

Känslan

Välj bäddmadrass utifrån vilken komfort du vill att den ska ge, om du vill sova mjukt eller behöver extra tryckavlastning. Om du blir varm på natten finns bäddmadrasser som andas extra bra. Du kanske även föredrar en bäddmadrass i följsamma naturmaterial. Genom att välja bäddmadrass kan du skapa den ytkomfort du vill ha.

Material

Vi tror att riktigt god sömn börjar med produkter som är fria från skadliga ämnen. Därför är alla våra bäddmadrasser märkta med Öko-Tex. Vi har också flera alternativ med klimatsmarta och naturliga material så som naturlatex och tagel. Våra kärnor av Vita Talalay®-latex innehåller 100% naturlatex.

Skydda madrassen

Välj alltid ett madrasskydd till din säng! Dels får du "Trygghetsgaranti" vilket innebär att du kan byta fasthet på din säng inom 180 dagar. Dessutom skyddar det bäddmadrass och säng om olyckan väl är framme och håller madrassen fräsch längre. Vänd bäddmadrassen regelbundet och använd madrasskydd.

 

Översikt på våra bäddmadrasser

Modell Kronan Signatur Contur Sofia Charlotte Lina Choice
Höjd 5 cm 6 cm 7 cm 6 cm 7 cm 8 cm 10 cm
Polyeterskum              
Memoryskum              
Formex              
Vita Talalay®-latex              
Tagel