Välj zonindelning för din kropp - KungSängen

Att välja zonindelning

När vi pratar om zoner så menar vi resårer med olika egenskaper på olika ställen där de behövs som mest. Och var du behöver extra stöd eller extra följsamhet beror på din kroppsform. Antalet zoner och var de är placerade avgör vilken zonindelning som är rätt för din kropp. Din ryggrad ska vara rak, oavsett om du föredrar att ligga på rygg, mage eller på sidan. Zonindelningen hjälper till att göra rätt val, men du behöver också ha rätt fasthet, eller rätt hårdhet, för att rygg, nacke och höfter ska få rätt stöd.

Hitta en säng för dig

Zonindelning - enzon

Enzon

Med enzon får du en och samma fasthet i hela din madrass. Vår enzon har följsamma pocketresårer och passar dig som sover på mage eller har en rak kroppsform. Den rekommenderas normalt inte till dig som sover på sidan, då axel och höft kanske inte kommer ner som de borde. I sängar med extra många resårlager och tryckavlastning kan denna neutrala zonindelning passa många.

Enzon passar speciellt bra för dig som:

  • Som helst sover på rygg
  • Som är väldigt lätt
  • Som inte har särskilda krav på grund av rygg- eller nackproblem

Till våra enzonade sängar

Zonindelning - Duozon

Duozon

Duozon har pocketresårer som är indelade i två zoner med olika fasthet, den mindre zonen vid axlarna blir alltid mjukare än sängens övriga fasthet. Zonindelade pocketresårer ger en komfort som följer kroppens konturer med precision. Duozon är bra för dig som sover på sidan. Det är en flexibel zonindelning som även kan vändas och ge ett stabilare stöd vid behov.

Duozon passar speciellt bra för dig som:

  • Som oftast sover på sida eller mage
  • Som har ont i rygg eller axlar
  • Som har breda axlar eller stor byst

Till våra duozonade sängar

Zonindelning - Multizon

Multizon

Multizon har pocketresårer som är indelade i hela elva zoner med olika fasthet. En madrass med multizon följer din kropps konturer på bästa möjliga sätt. Madrassen ger extra stöd för svank och midja samtidigt som det tryckavlastar axlar och höft. Multizon kan rekommenderas till alla som vill ha extra tryckavlastning eller har värk i rygg eller axlar.

Multizon passar speciellt bra för dig som:

  • Som sover på sida, eller rygg
  • Som vill ha extra stöd för både överkropp och svank
  • Som har breda höfter

Till våra multizonade sängar

Zonindelning - Autozon

Autozon

Ett pocket-i-pocket-system där en mindre pocketfjäder har placerats inuti den traditionella pocketresåren, vilket ger en dubbelverkande effekt eftersom den inre pocketfjädern aktiveras först när trycket kräver det. Autozon ger en tryckavlastande komfort som passar i princip alla och används i vissa av våra resår-madrasser. Autozon anpassar sig efter dig kan det enkelt uttryckas. Autozon rekommenderas till alla eftersom den just anpassar sig helt efter din form, vikt och sovposition

Autozon passar speciellt bra för alla

Till våra sängar med Autozon