Välja täcke

 

Täckeguide - vilket täcke passar mig?

Hur ett skönt täcke ska vara kan bero helt på vem du frågar. Vissa vill ha fluffigt och lätt, andra vill bara ha varmt och en del vill känna sig kramade att ett lite tyngre täcke. Några väljer ett dubbeltäcke helt för sig själv och andra vill knappt ha täcke alls. Lika vanligt är det att olika personer föredrar olika kvaliteter på täcket. Några tycker att det är viktigt att täcket ska hålla för många tvättar. Det bästa sättet att välja täcke är att utgå ifrån din temperatur under natten och vilket material du tycker mest om.

Till våra täcken

 

Täcken för alla temperaturer och årstider

 

Svala täcken

 

För dig som vill ha ett svalt täcke

Välj ett täcke med lite mindre fyllning, gärna i material som andas och transporterar bort fukt och värme. Svala täcken är mest populära under sommaren, men om du är varm om natten så kan ett svalt täcke vara skönt att använda året om.

 

Medelvarmt täcke

 

För dig som vill ha ett medelvarmt täcke

Fryser du ena natten, och svettas den nästa. Då rekommenderar vi ett medelvarmt täcke som har mer fyllning än ett svalt och mindre än ett varmt täcke. Välj ett med luftiga material som har extra bra ventilationsförmåga.

 

Varmt täcke

 

För dig som vill ha ett varmt täcke

Välj ett täcke med extra mycket fyllning och satsa på material som både håller värmen och ventilerar bra. På vintern brukar det vara väldigt uppskattat att sova med varma täcken, men kan såklart användas året om du generellt är frusen om natten.

 

 

Duntäcke, fibertäcke, dubbeltäcke eller tyngdtäcke?

Vilket material i täcket föredrar du? Gillar du att dela täcke med din partner eller har du helst ett täcke för dig själv. Vi har allt ifrån dubbeltäcken, tyngdtäcken, duntäcken och fibertäcken. Välj det som passar dig bäst.

 

Duntäcken

Duntäcke

KungSängens duntäcken är tillverkade med en fyllning av kvalitets- och ursprungssäkrad, europeisk dun. De är underbart luftiga och fluffiga duntäcken som håller kvar lika mycket värme som kroppen själv alstrar och transporterar samtidigt bort överskottsvärme och fukt. Dunet gör täcket både följsamt och luftigt. Vi har duntäcken både för dig som är varm eller kall när du sover..

Till våra duntäcken

 

Fibertäcken

Fibertäcke

KungSängens fibertäcken är tillverkade med en fyllning av fiber, som är följsamt och ett smidigt material som lätt kan fluffas upp – dessutom är det luftigt, lättskött och allergivänligt. Finns både i enkeltäcke och dubbeltäcke, oavsett om du är varm eller kall när du sover. Vi har även fibertäcken, tillverkade i ekologisk bomull och täcken som känns precis som ett duntäcke, fast utan allergibesvär.

Till våra fibertäcken

 

Tyngdtäcken

Tyngdtäcke

Känner du oro under natten och har svårt att komma till ro. Somna omfamnad av ett tyngdtäcke! Täcket finns i olika vikter men gemensamt för alla är att täcket skapar ett behagligt tryck mot kroppen som bidrar till minskad stress. Genom tyngden från täcket, gynnas möjligheten för hjärnan att frigöra olika må bra-hormoner, som serotonin och oxytocin, samtidigt som det sänker nivån av stresshormonet kortisol. Blodtrycket sjunker, andningen blir lugnare, oro och rastlöshet smälter bort ur kroppen, och du känner dig trygg.

Till våra tyngdtäcken

 

 

Upptäck våra guider

 

Hitta din säng

Hitta din säng

Välj fasthet

Välj fasthet

Välj zonindelning

Välj zonindelning

Välj bäddmadrass

Välj bäddmadrass

Hitta ditt täcke

Hitta ditt täcke

Hitta din kudde

Hitta din kudde