Välja bäddmadrass

När du väljer bäddmadrass kan du med fördel unna dig lite extra komfort, eftersom det ändå är bäddmadrassen som ligger närmast din kropp. Satsa gärna på en ventilerande bäddmadrass som leder bort värme och fukt så att du kan sova svalt om natten.

I regel är våra bäddmadrasser uppbyggda med en skumkärna i mitten som är vadderad och svept med ett stretchtyg. För att du ska hitta en bäddmadrass som passar din plånbok har vi ett brett sortiment i olika prisnivå, kvalitet och komfort. Följ guiden och hitta den bäddmadrass som passar dig! 


 

Till våra bäddmadrasser >Komfortegenskaper 

 

STRETCHTYG

Luftigt och följsamt stretchtyg som är avgörande för att du ska få maximal kontakt med de tryckavlastande resårerna i din säng. Används som yttertyg på bäddmadrasser.

FORMEX

Vårt polyeterskum är speciellt framtaget efter vår höga kvalitetsstandard, vilket alltid ger dig följsam komfort med optimalt luftgenomsläpp och längsta hållbarhet. Används som kärna i bäddmadrasser.

TALALAYLATEX

Naturmaterial med ventilerande egenskaper som leder bort fukt och värme. Anpassar sig efter kroppens konturer och är både tryckavlastande och följsamt. Används som kärna i bäddmadrasser.

TAGEL / ULL / BOMULL

Naturmaterial som andas väl och ger dig ett svalt och behagligt sovklimat. Används som vaddering/fyllning i bäddmadrasser.

PIKERING

Cirkelsöm som går rakt igenom hela bäddmadrassen och håller kärna, vadd och tyg på plats.

QUILTNING

Söm som håller vadd och tyg på plats i bäddmadrassfodralet.

Tips! 

 

• Vänd bäddmadrassen varje gång du bäddar rent så håller den formen

• Använd madrasskydd för att hålla både bäddmadrassen och sängen fräsch

• Dammsug din bäddmadrass då och då

• Byt bäddmadrass vart 3:e till 5:e år