50% PÅ ALLT!* Vi har byggt om vår butik i Häggvik och firar i hela Sverige.
*Gäller ej ben, madrasskydd, tyngdtäcken & Signaturserien

Välja fasthet

Välj fasthet på din säng från KungSängen

Att välja fasthet

Med fasthet menar vi hur mjuk eller fast madrassen är. Vilken fasthet du behöver beror på hur du ligger i sängen. Din ryggrad ska vara rak, oavsett om du föredrar att ligga på rygg, mage eller på sidan. Även din vikt har betydelse för vilken fasthet som passar allra bäst. En lätt person behöver oftast ett mjukare alternativ än en tung person som behöver ett fastare alternativ. Hos oss finns fastheter från extra mjuk till extra fast. Fastheten hjälper till att göra rätt val, men du behöver också ha rätt zonindelning för att rygg, nacke och höfter ska få rätt stöd.

Hitta en säng för dig

sängar utan mellanhänder

Sover du på mage?

Du som sover på mage ska inte ha en alltför mjuk säng. Det är viktigt att du får stöd så att ryggen inte svankar under natten. Du behöver ett fast eller extra fast alternativ.

Säng för ryggsovare

Sover du på rygg?

Sover du oftast på rygg bör du inte ha en säng som är alltför mjuk men inte heller alltför fast. Stussen behöver kunna sjunka ner i madrassen och svanken vill ha stöd. Du behöver ett medium alternativt fast alternativ.

Säng för sidosovare

Sover du på sidan?

Du som sover på sidan ska inte ha en alltför fast säng. Axel och höft behöver kunna sjunka ner följsamt i madrassen. Du behöver ett medium alternativt fast alternativ.

Svårt att välja fasthet på sängen

Svårt att välja?

Om du ändå inte skulle bli nöjd med ditt val av fasthet har du alltid möjlighet att byta till en annan fasthet, med vår Trygghetsgaranti.

Läs mer om Trygghetsgaranti här