Att välja fasthet

Med fasthet menar vi hur mjuk eller fast madrassen är. Vilken fasthet du behöver beror på hur du ligger i sängen. Oavsett om du föredrar att ligga på rygg, mage eller på sidan bör din rygg hålla sig i en neutral position, där svanken får stöd och ryggraden bibehåller sin naturliga kurva.

Även din vikt och kroppsform har betydelse för vilken fasthet som passar allra bäst. En kort och lätt person behöver oftast ett mjukare alternativ än den som är lite tyngre. Även för tyngre personer varierar behovet – är du tung och kort behöver du generellt ett fastare alternativ, medan du som är både lång och tung istället kan behöva ett mjukare alternativ.

Hos oss finns fastheter från extra mjuk till extra fast. Fastheten hjälper till att göra rätt val, men du behöver också ha rätt zonindelning för att rygg, nacke och höfter ska få rätt stöd.

Hitta rätt säng för dig

 


Sover du på mage

Sover du på mage?

Du som sover på mage ska inte ha en alltför mjuk säng. Det är viktigt att du får stöd så att ryggen inte svankar under natten. Du behöver ett fast eller extra fast alternativ.

Säng för ryggsovare

Sover du på rygg?

Sover du oftast på rygg bör du inte ha en säng som är alltför mjuk men inte heller alltför fast. Stussen behöver kunna sjunka ner i madrassen och svanken vill ha stöd. Du behöver ett medium alternativt fast alternativ.

Säng för sidosovare

Sover du på sidan?

Du som sover på sidan ska inte ha en alltför fast säng. Axel och höft behöver kunna sjunka ner följsamt i madrassen. Du behöver ett medium alternativt fast alternativ.

Svårt att välja fasthet på sängen

Svårt att välja?

Om du ändå inte skulle bli nöjd med ditt val av fasthet har du alltid möjlighet att byta till en annan fasthet, med vår Trygghetsgaranti.

Läs mer om Trygghetsgaranti här

 


Våra guider