Kuddguide - vilken kudde passar mig?

Att välja kudde är minst lika viktig som sängen och kan vara avgörande för en god sömn och för att kroppen ska få avlastning under natten. Kudden är särskilt viktig för nacke och rygg. Har du ont i nacken när du vaknar kan du ha fel höjd på din kudde. Det kan också vara klokt att ta bort kuddar du har som dekoration under dagen så att huvudet inte riskerar att hamna på dubbla kuddar under natten. Bästa sättet att ta reda på vilken kudde som passar dig bäst är att utgå från hur du ligger när du sover.

Till våra kuddar

 

Kuddar och tips för alla sovställningar

 

Medelhöga kuddar för ryggsovare

 

För dig som sover på mage

Är du en magsovare? Vårt första tips är att försöka ändra sovställning till rygg eller sidan, då denna position har en ergonomiska nackdelar och försämrar både matsmältning och hämmar blodcirkulationen. Men vi vet hur svårt det kan vara att ändra sin sovposition, så om du ändå väljer att sova på mage rekommenderar vi en låg kudde som ger ditt huvud en lägre position för att hålla nacken rak i relation till ryggraden.

 

Medelhöga kuddar för ryggsovare

 

För dig som sover på rygg

Är du en ryggsovare? Grattis, då sover du bäst för din kropp. Vi rekommenderar en medelhög kudde med lågt nackstöd för att ge tillräckligt med stöd att hålla kotorna i rätt läge för avslappning. En kudde i Talalay-latex eller någon av våra andra ergonomiska kuddar ger ett optimalt stöd. Att sova på rygg kan dock vara en nackdel för dig som har problem med snarkningar.

 

Höga kuddar för sidosovare

 

För dig som sover på sidan

Är du en sidosovare är det viktigt att välja rätt kudde för denna position. En hög kudde hjälper till att ge nacken fullt stöd samtidigt som axeln sjunker ner ordentligt. En regel kan vara att ha en kudde lika hög som din axel är bred. Att sova på sidan är även ett bra alternativ för dig som lider av snarkningar. Ett sista tips är också att ha en skön kudde mellan knäna som minskar risken att höften får en onaturlig vridning.

 

 

Dunkudde, fiberkudde, hotellkudde eller ergonomisk kudde?

Vi har kuddtyper för alla smaker. Vare sig du föredrag dun, fiber eller annan fyllning i din kudde har vi det du söker. Välj den som passar dig och din kropp bäst.

 

Dunkuddar på KungSängen

Dunkudde

Våra dunkuddar är tillverkade med en fyllning av kvalitets- och ursprungssäkrad, europeisk dun som är enkel att tvätta och hålla fräsch. Man sover i genomsnitt 7-8 timmar per natt och därför bör du unna dig en kudde i naturmaterial som andas och håller dig varm när du fryser såväl som sval när du svettas. KungSängens dunkuddar kommer i tre olika höjder: Låg, medel och hög och passar både magsovare, sidosovare och till dig som sover på rygg. .

Till våra dunkuddar

 

Fiberkuddar

Fiberkudde

Våra fiberkuddar är tillverkade med en fyllning av bollfiber, som är följsamt och ett smidigt material som lätt kan fluffas upp – dessutom är det luftigt, lättskött och allergivänligt. Våra kuddar finns i olika höjder, för att passa just hur du sover. I KungSängens sortiment av fiberkuddar finns även kuddar tillverkade i ekologisk bomull och kuddar som upplevs precis som en dunkudde, fast utan allergibesvär.

Till våra fiberkuddar

 

Hotellkuddar

Hotellkudde

Våra populära hotellkuddar är inte bara snygga att bädda med utan också väldigt sköna att sova på. Viktigt att du väljer rätt höjd för din sovposition så att du får rätt stöd för nacken, ryggen och axlarna. Läs om de olika sovpositionerna högre upp på sidan för att hitta rätt höjd på kudden för just dig.

Till våra hotellkuddar

 

Ergonomiska kuddar

Ergonomisk kudde

Slipp dina nackbesvär med våra ergonomiska kuddar. KungSängens sortiment av ergonomiska kuddar är skapade för att du ska sova gott och vakna utvilad. Att försöka sova med nackbesvär är svårt med en vanlig kudde, därför rekommenderar vi en avlastande, ergonomisk kudde i memory foam eller talalay-latex. En nackkudde formar sig perfekt efter huvud och nacke och ger därmed fullständig avlastning så att kroppen kan vila i ett naturligt och avslappnat läge.

Till våra ergonomiska kuddar

 

Kroppskudde

Kroppskudde

Missa inte heller vår kroppskudde, eller som vi säger kramkudde. Perfekt för att avlasta hela kroppen. Den är även perfekt att använda som gravidkudde eller amningskudde.

Till vår kroppskudde

 

Upptäck våra guider

 

Hitta din säng

Hitta din säng

Välj fasthet

Välj fasthet

Välj zonindelning

Välj zonindelning

Välj bäddmadrass

Välj bäddmadrass

Hitta ditt täcke

Hitta ditt täcke

Hitta din kudde

Hitta din kudde