Information till dig som kund om KungSängens ställningstagande gällande Corona (Covid-19)

Välja kudde / täcke

 

Vilken kudde passar mig?

Kudden är minst lika viktig som sängen och kan vara avgörande för en god nattsömn. Vi hjälper dig att hitta rätt kudde för dig genom att utgå ifrån hur du ligger när du sover i din säng.

Till våra kuddar >

JAG SOVER PÅ SIDAN

 

Du som sover på sidan bör välja en kudde som ger nacke och axlar ordentligt stöd, så att din kropp kan återhämta sig.

JAG SOVER PÅ RYGG

 

Sover du på rygg eller skiftar sovposition är det viktigt att din nacke får rätt stöd under hela natten, så att du vaknar utvilad.

JAG SOVER PÅ MAGE

 

För dig som sover på mage är det viktigt att din nacke hålls rak i relation till din ryggrad, så att dina muskler slappnar av.

JAG BEHÖVER EXTRA STÖD

 

Behöver du extra mycket stöd och kanske till och med lider av nackbesvär har vi ergonomiska nackkuddar som är tryckavlastande och främjar blodcirkulation.


 

Vilket täcke passar mig?

Täcket kan förstöra en hel natts sömn om du inte har valt rätt. Vi hjälper dig att hitta rätt täcke för dig genom att utgå ifrån vilken temperatur du och ditt sovrum har.

Till våra täcken >

JAG ÄR OFTAST VARM

Välj ett täcke som har mindre fyllning så att du håller dig sval hela natten. Satsa på luftiga material som andas och transporterar bort fukt och värme. Svettas du mycket kan vi rekommendera ett sommartäcke som är extra tunt.

JAG VARKEN FRYSER ELLER ÄR SÄRSKILT VARM

Välj ett täcke som har lite mer fyllning så att du håller dig lagom varm på natten. Satsa på sköna material med riktigt bra ventilationsförmåga.

JAG ÄR OFTA FRUSEN

Välj ett täcke som har mycket fyllning så att du håller dig lagom varm om natten. Satsa på ett fluffigt täcke som är lättskött. Om du kan tänka dig att dela täcke med din sängpartner rekommenderar vi ett dubbeltäcke som är extra brett. Mysigt!

JAG VILL SOVA EKOLOGISKT

Välj ett täcke som innehåller ekologisk bomull så somnar du med gott samvete. Satsa på miljövänliga och organiska material som dessutom ger en naturligt luftig känsla.


Komfortegenskaper

BOLLFIBER & HÅLFIBER

Följsamt och smidigt fibermaterial som används i våra kuddar och täcken. Luftigt, lättskött och kan lätt fluffas upp, dessutom är det allergivänligt.

MICROFIBER

Tunnare fibermaterial i finare kvalitet som används i vår Organic-kollektion. Eftersom den ger en luftig dunlik känsla brukar Microfiber även kallas "fiberdun".

ORGANISK BOMULL

Ekologiskt bomullsmaterial som används i vår Organic-kollektion. Bomullen odlas utan användning av kemiska bekämpnings- eller gödningsmedel.

TENCEL

Miljövänligt material som används i våra kuddar och täcken. Materialet ger dig en naturligt luftig känsla – andas och transporterar bort fukt.

CENSO-TEC

Skummaterial som används i våra ergonomiska kuddar. Anpassar sig efter din kroppsvärme och formar sig efter ditt huvud och din nacke.

TALALAYLATEX

Naturmaterial som används i vår ergonomiska nackkudde. Ventilerande egenskaper som leder bort fukt och värme samtidigt som materialet är både tryckavlastande och följsamt.