Att välja rätt säng

Att köpa en säng från KungSängen är lika bekvämt som att sova i den! Vi lägger nämligen stor vikt vid såväl design som kvalitet, hantverk och personlig service genom hela värdekedjan. Hos oss finner du kontinentalsängar, ramsängar och ställbara sängar som sedan kan anpassas med rätt zonindelning och fasthet beroende på vad just du har för behov. Vilken säng passar dig bäst? Här finner du en komplett och ingående guide som gör det betydligt enklare att ta ett välgrundat beslut.

Välja säng

 

Vilken typ av säng ska jag välja?

Visste du att människan spenderar ungefär en tredjedel av livet i sängen? Att byta ut en undermålig eller sliten säng är med andra ord en investering som är väl värd att göra. Det är A och O att sängen du använder fortfarande håller måttet när det kommer till material och konstruktion, men lika viktigt är det att sängen faktiskt är anpassad efter ditt sovmönster och din kroppsform. På så vis kan du främja god sömn och samtidigt motverka risken att drabbas av smärta och värk.

 

De tre huvudsakliga sängtyperna på KungSängen

Här på KungSängen kan du välja mellan tre huvudsakliga sängtyper – ramsängar, kontinentalsängar och ställbara sängar. Ramsängar och kontinentalsängar är de vanligaste sängtyperna idag, och skillnaden mellan dessa ligger i själva uppbyggnaden. En ställbar säng kan i sin tur vara uppbyggd på samma sätt som en ramsäng eller kontinentalsäng, men erbjuder även möjligheten att ställa in sängen i olika lägen.

Bäddmadrassen spelar också en viktig roll

Oavsett vilken sängtyp du väljer så behöver du komplettera med en bäddmadrass, och denna ingår såklart i köpet när du köper säng hos oss. Bäddmadrassen placeras högst upp på sängen och spelar en betydande roll för sängens komfort och känsla. Vi erbjuder bäddmadrasser av flera olika material och med olika fasthetsgrader. Kolla gärna in vår bäddmadrassguide för tips!

 

 


 

Mer om sängmodellerna

Kontinentalsäng från KungSängen

Vad är en kontinentalsäng?

Kontinentalsängen består av tre individuella lager, till skillnad från ramsängen där både säng och botten är integrerade i samma konstruktion. Kontinentalsängen är uppbyggd av en resårbotten samt en resårmadrass som sträcker sig över hela sängen. Precis som med alla sängar i vårt sortiment placerar du till sist en lämplig bäddmadrass högst upp på kontinentalsängen.

Vi erbjuder unika lösningar på kontinentalsängens olika skikt

Det som gör kontinentalsängen unik är att du kan välja olika komfortegenskaper på de olika skikten, och hos oss kan du även kombinera olika fasthet och zonindelningar i samma resårmadrass. Vi erbjuder flera komfortalternativ utifrån olika sovstilar och kroppstyper! Tack vare de uppdelade lagren är kontinentalsängen något högre än andra modeller, vilket skapar ett lyxigare och mer exklusivt intryck.

Ramsäng från KungSängen

Vad är en ramsäng?

Den klassiska ramsängen kallas ibland även för resårsäng eller resårbotten, och det beror på att sängtypen består av både säng och botten i en och samma konstruktion. Med en ramsäng från KungSängen får du mycket kvalitet för pengarna eftersom alla resårlager integreras i samma sängbotten och samarbetar på ett effektivt sätt. Modellen har en integrerad träram med ribbor som gör att man kan placera benen direkt på sängen, men det går även att lägga ramsängen direkt i en så kallad sängram.

Välj bland specifika resårlösningar på din ramsäng

Vi erbjuder såklart olika kombinationer av komfortmaterial i våra ramsängar vilket ger dig ett brett utbud med varierande egenskaper att välja från. De flesta av våra ramsängar är utrustade med en stadig bonellresår i botten som både skyddar sängramen och ger god stötdämpning. Sängarnas pocketresår följer i sin tur kroppens konturer individuellt, och du kan även välja bland specifika resårlösningar som exempelvis ger stöd för svanken eller tryckavlastning för axlarna.

Ställbar säng från KungSängen

Vad är en ställbar säng?

Våra ställbara sängar har precis som våra kontinentalsängar tre olika lager som du behöver ta hänsyn till. Genom att kombinera varierande komfortmaterial i dessa kan du skapa en säng som är optimalt utformad efter dina individuella behov. Det motordrivna underredet är utrustat med en träram samt starka stålarmar som kan justeras med två olika motorer – en för fotändan och en för huvudändan.

Få möjlighet att anpassa din sitt- eller liggposition

En ställbar säng kan göra stor skillnad för dig som av olika anledningar behöver kunna ändra din liggposition från dag till dag, eller för dig som behöver hjälp att ta dig i och ur sängen lättare. Ställbara sängar kan även göra underverk om du snarkar, har andningsbesvär, ischias eller värk i ländryggen. Eller du kanske bara älskar att titta på film, läsa eller äta frukost i sängen och vill underlätta dessa stunder? Med hjälp av en fjärrkontroll ställer du snabbt och enkelt in den ligg- eller sittposition du önskar för stunden.

 

Våra guider hjälper dig att hitta rätt säng

 

Hitta din säng

Hitta din säng

Välj fasthet

Välj fasthet

Välj zonindelning

Välj zonindelning

Välj bäddmadrass

Välj bäddmadrass

Hitta ditt täcke

Hitta ditt täcke

Hitta din kudde

Hitta din kudde